Музикални фестивалиТрадицииУ нас

„Дни на ромската култура“ се организират за четвърти път в Сливен

За четвърти път в Сливен се проведе фестивалът „Дни на ромската култура“ на 27-28 август 2020 г., организиран от сдружение „Ромска академия за култура и образование“ в партньорство с Община Сливен.

В рамките на два дни бе предвидена разнообразна програма от събития, която показа самобитната ромска култура и идентичност. В крепостта „Туида“ бе организиран концертът „Посланици на доброто“ с участието на ансамбъл „Романи чълхъя“ (Ромски звезди) с диригент Кольо Бондев, сливенската певица с огромна популярност Бони, духов оркестър „Карандила“ и младата формация „Ромджаз“ с ръководител Николай Кирилов.

В изложбата „Ромско изкуство и занаяти“ в ДТ „Стефан Киров“ творбите си показаха пловдивският творец със сливенски корен Александър Захариев – автор на плакати, посветени на Световния ден на ромите 8 април и на илюстрациите на „Ромски приказки – Романи масаля“, както и Дора Куршумова, която участва с картини на фолклорна тематика. Ако искате да научите повевече разгелдайте борй 2 на нашето списание.

Свързани статии

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker