Международен фестивалМузикални фестивали

„Музиката в нас“ разказва за Международния фестивал „Мартенски музикални седмици“

Осемдесет картини на 20 русенски художника разказват за вълшебството на музиката и за магическото преживяване, наречено „Мартенски музикални дни“. Връзката между изобразителното изкуство и един от най-престижните международни фестивали е представена по неповторим начин в изложбената  зала в Русе. Всички творби, участващи в изложбата „Музиката в нас“ са тематични, като по-голямата част не са показвани досега. Преобладаващият жанр е живописта, но има и абстракции. Акцентът е предимно върху натюрморта и фигуралните композиции.

Изложбата е сред дългоочакваните културни събития в града и е добре позната на русенци, тъй като отдавна се е превърнала в традиция. По случай откриването на експозицията в края на месец март изпълняващият длъжността областен управител Свилен Иванов отправи поздравления към председателя на Дружеството на художниците в Русе Николай Колев, както и към всички участници. „Не спирайте да работите за културния напредък и добруването на Русе и региона! Поддържайте жива искрата на изкуството и увличайте след себе си все повече млади хора!“, се казва във връчения поздравителен адрес.

В експозицията участват само членове на местното художествено дружество. Влизането в залата се осъществяваше при стриктно спазване на всички наложени противоепидемични мерки.

Повече информация може да прочетете в брой 4 на нашето списание.

Свързани статии

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker