Музикални фестивалиТема на броя

По вода му тръгна на Банско фест, но и на огромна джаз публика

Нито дъждът, нито карантината по света, попречиха на Международния джаз фестивал в Банско за 23 път да събере многобройните си почитатели, да бъде аплодиран. Защото той бе чакан – доказа го пълното пространство на площада. Курортът бе пуст до фестивала, но с първите сценични изяви Банско се върна към нормалния си ритъм и туристите почнаха да се завръщат.

Старт на фестивала дадоха Хилда Казасян и Христо Йоцов. „Всяка беда е временна, изкуството и човешкото общуване са вечни“ – така кметът на Община Банско Иван Кадев откри популярния и най-дългия у нас джаз форум. .

„Повече от 600 музиканти от висока класа са минали от началото на Джаз фестивала в Банско. Тазгодишното издание ще остане в историята като най-изстраданото и най-странното. Животът е дар, но преходен. Изкуството и музиката обаче са вечни!“, отбеляза основателят и основен двигател на фестивала д-р Емил Илиев. Поздравителният адрес на президента Румен Радев, изпратен до организаторите, участниците и публиката на музикалния форум показа значимостта на форума: “Банско отдавна е сближено с артистичния и свободен дух на Фестивала, което го прави притегателен център за култура, туризъм и инвестиции“.

За да прочетете целия материал разгледайте борй 2 на нашето списание.

Свързани статии

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker