Кулинарни Фестивализа традиционни и модерни ястияТрадицииУ насФестивали за изкуство

Три дни се лее вино в Пловдив на „Дефиле на младото вино 2020“

С 12-годишна традиция „Дефиле на младото вино“ е сред най-мащабните събития в Пловдив. С Дионисиево шествие, което прекосява цялата централна част на Пловдив и стига до Стария град, започва традиционното „Дефиле на младото вино“.

Фестивалът популяризира българското винопроизводство и превръща града в атракция за родни и чуждестранни туристи. Празникът е сред най-колоритните и разпознаваеми туристически атракции в България и Пловдив. Фестивалът продължава три дни на емблематични места в Стария Пловдив. Удоволствието да дегустирате чаша винен еликсир сред уникалните възрожденските къщи е неповторимо. Фестивалът умело обединява винения и културно-историческия туризъм.

Етнографският музей, Балабановата къща, резиденция „Тракийски стан“, галерия „Златю Бояджиев“, къща „Георгиади“ се превръщат в център на дегустации и на богата съпътстваща културна програма по време на фестивала. Всяка година производители на елитни български вина представят продукцията си в 15 емблематични туристически локации в продължение на три дни. Събитието добива все по-голяма популярност, печели нови участници и посетители. Само миналата година „Дефиле на младото вино“ повдигна градуса на настроението на 25 000 посетители.

Може да прочетете целият материал в брой 3 на нашето списание.

Свързани статии

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker