Музикални фестивалиНовиниПо света

Фестивалът на Арена ди Верона с българско участие

Фестивалът в Арена ди Верона посвети две събития от тазгодишната си програма на гения на операта Джакомо Пучини. Фестивалът е едно от малкото музикални събития в Италия, което не беше отменено заради кризата с COVID-19.

Международният фестивал на операта във Верона е едно от задължителните международни музикални събития, което се провежда ежегодно в Италия. Винаги протича в древния амфитеатър Арена ди Верона, където над 50 топ класически музиканти изпълняват творбите на Моцарт, Верди, Пучини и много други, осветени единствено от пламъка на стотиците запалени свещи. Над 22 000 зрители се стичат всяка година във Верона за събитието. Фестивалът се провежда от 1913 г. насам.

Съзвездие от популярни оперни певци взеха участие и това лято в двете вечери. Безспорната сензация бе 76-годишният баритон Лео Нучи със своето запомнящото се изпълнение на Джани Скики от едноименната опера.

Творбата бе представена в полусценичен вариант. Марсело Алварез, Мария Жозе Сири и Ху Хе взеха участие в голяма оперна гала с арии от Джакомо Пучини.

В програмата на фестивала концерт изнесе Пласидо Доминго, който анулира голяма част от участията си заради отправени срещу него обвинения за сексуален тормоз.

На Арената тази година стъпи и българското сопрано Соня Йончева. Заедно с колегата си Виторио Григоло тя представи концертната програма „Операта е страст“.

Mоже да разгледате борй 2 на нашето списание за още новини.

Свързани статии

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker