У нас

ФЕСТИВАЛ НА КОМЕДИЯТА 2020

За седма поредна година, през октомври сме поканени на Фестивал на Комедията. Най-добрите комедианти се събират на една сцена, за да ни разсмеят както само те могат.

Първи Фестивал на Комедията се организира от Иван Кирков през 2014 г. в София. Целта на фестивала е да събере най-добрите стендъп комедианти от страната, Европа и света на една сцена, да говорят и обменят идеи, а българската публика за първи път вижда звезди от световна класа на родна земя и ги приема с отворени обятия. Фестивалът дава началото на първия бум на стендъп комедията в страната ни.

Започват и първите изяви в Зала 1 на НДК на комедиантите на Комеди Клуб София. Първото им шоу там е през 2017 г., година по-късно те вече имат общо 3 шоута в най-голямата зала в България. А фестивалът се разраства до участия в Пловдив, Варна и Бургас, тръгвайки стремглаво нагоре към успеха.

Въпреки трудностите, през които минават Иван и клуба, популярността на стендъп комедията все повече нараства сред българите. Самият той признава, че е готов да работи на загуба, само защото това е мечтата му.

В екипа на Иван и неизменно до него са първите резиденти на Комеди Клуба. Васил Ножаров е вторият (след Иван) резидент на Комеди Клуб София и един от най-добрите стендъп комедианти в България. Активната му кариера стартира през 2013 г. Васил има над 800 стендъп комеди шоута в кариерата си и множество награди, между които Комедиант на Годината 2016 и 2017-та година. Хуморът му е изграден на база на storytelling и забавни разсъждения.

Участие взима и първата жена професионален комедиант у нас – Петя Кюпова. И тя, като всички участници в клуба, започва кариерата си явявайки се на т.нар. „отворен микрофон” (от англ. open mic) и го печели. Скоро след това започва да нарежда успехите зад себе си.

Тя, заедно с вече утвърдените комедианти, сред които Александър Деянски, Николаос Цитиридис, Цветомир Павлов и други, доказват с труда, постоянството и израстването си, че Комеди Клуб София е най-трудното, но най-истинско място за стендъп комедия в България. За да научите повече може да разгледате брой 2 на нашето списание.

Свързани статии

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker